Ilmainen toimitus yli 100 EUR30 päivää avoin ostoTurvalliset maksut

Fermentointi & säilöntä

Fermentointi on säilöntämenetelmä, vaikka se eroaakin säilönnästä. Sokerin ja viinietikan (tai etikan) avulla tapahtuvaa pikkelöintiä on käytetty jo pitkään kesähedelmien ja -vihannesten säilömiseen pitkälle talveen. Fermentointi on myös yksi säilöntätekniikka. Hapankaali ja kimchi ovat kaksi tuotetta, jotka tunnistamme selvästi fermentoiduiksi. Mutta suurin osa siitä, mitä tavalliset ihmiset kuluttavat nautinnokseen, on itse asiassa valmistettu fermentoimalla. Ilmeisiä esimerkkejä ovat viini, olut, juusto ja leipä, joiden kaikkien monitahoiset maut syntyvät käymisprosessissa. Mutta myös kahvipavut ja kaakaopavut fermentoidaan ennen kuivaamista ja paahtamista. Täältä löydät sekä fermentointia että säilöntää koskevia keittokirjoja, jotka ovat mielestämme lukemisen arvoisia.
Kirjaudu sisään
Are you in the right place?
Continue to kitchenlab.fi