Mammuttiprojektin johtaja ja alullepanija on Nathan Myrvold, teoreettisen ja matemaattisen fysiikan tohtori ja Pariisissa koulutettu kokki. Myrvold, joka toimi vuosia Microsoftin teknologiajohtajana ja päästrategina, päätti laittaa osan kovalla työllä ansaitsemistaan miljoonista dollareista sellaisen kirjan tuottamiseen, joka päihittäisi kaiken muun. Projekti alkoi vuonna 2006, ja 50 hengen työryhmä ja 14 riippumatonta faktantarkastajaa tarvitsivat maaliskuuhun 2011 asti, ennen kuin ensimmäinen painos ilmestyi hyllyille.
Modernist Cuisine: The Art and Science of Cooking sisältää perusteelliset selitykset ruoan kemiasta ja ruoanvalmistuksen fysikaalisista prosesseista. Kirjat ovat englanninkielisiä.
“Tämä kirja tulee muuttamaan tapaa, jolla ymmärrämme keittiötä.”
—Ferran Adrià
>
“Tärkein kirja kulinaristisen taiteen alalla sitten Escoffierin.”
— Tim Zagat
“Kiehtova katsaus nykyaikaisen kaasu×tron×omian tekniikkaan.”
— Heston Blumenthal
“Uskomatonta! Ennennäkemätön laajuudessaan ja syvyydessään.”
— Wylie Dufresne
“Keittokirja kaikkien keittokirjojen päätteeksi.”
— David Chang
Kieli: englanti