Ilmainen toimitus yli 100 EUR30 päivää avoin ostoTurvalliset maksut

Puuhiili, Ubamegashi-tammen Kishu-Binchotan, noin 1 kg - Kisyu Sumikobo

63
2241-31739
 
Lisää ostoskoriin
Varastosaldo
  • Verkkovarasto 19 kpl
  • Kauppa Stockholm 19 kpl
  • Kauppa Malmö 14 kpl
Tarvitsetko apua? Soita +46 8 410 95 200
truckILMAINEN TOIMITUS YLI 100 EUR arrows30 PÄIVÄÄ AVOIN OSTO
  • Tuotetiedot
    • Kishu-Binchōtan - eksklusiivinen japanilainen hiili gastronomiselle tarkkuudelle


      Kun ruoanlaiton tarkkuus vaatii muutakin kuin pelkkää lämpöä, on aika vaihtaa hiililaatua. Tämä binchōtan ei ole pelkkää puuhiiltä - se on japanilaisen puuhiilen käsityötaidon taidonnäyte, joka on valmistettu yli 300 vuotta vanhalla perinteellä Wakayamassa, Kishun alueen sydämessä. Puuhiili on valmistettu ubamegashi-tammesta (Quercus phillyraeoides), joka on erittäin kovaa ja tiheää puuta, jota poltetaan valvotuissa olosuhteissa kaksi viikkoa puulämmitteisissä saviuuneissa ja viimeistellään yli 1000°C:n lämpötilassa.


      Tämäkään ei ole mikä tahansa Kishu Binchōtan, ja se on Jo-Komaru-luokkaa. Unohda kaikki, mitä luulit tietäväsi hiilestä ja seuraa mukana:
      Jo-komaru (上小丸) on yhdistelmä kahdesta sanasta: Jo tarkoittaa korkeaa, ylivoimaista, ensiluokkaista ja Komaru tarkoittaa pientä pyöreää. Sana tarkoittaa siis karkeasti ottaen ensiluokkaisia pienipyöreitä paloja siinä mielessä, että palat halkaistaan vain suoraan, jotta saadaan tasainen koko, ei koskaan kuituja pitkin, ja ne ovat siten kompakti kokonaisuus.


      Tämä on kokolajittelu korkealaatuisen Binchōtan-erän sisällä. Verrattuna esim. hanmaruun, joka on halkaistu keskeltä helpomman käytön vuoksi (mutta menettää sitten sekä laatua kuumuudessa että palamisajassa).


      Jo-komaru ei ole vain parasta - se on hiiliekvivalentti Grand Cru, wagyu A5 tai Dom Pérignon anno 1996. Tämä on hiiltä niille, jotka eivät tyydy hehkutukseen, vaan vaativat täydellisyyttä puhtaassa, hopeanharmaassa muodossa. Toisin kuin hanmaru, joka on usein kovettumaton sekoitus eri laatuja, tai huokoinen ja epätasainen arakizumi, Jo-komaru valitaan kirurgisesti ubamegashi-tammen tiheimmästä sydänpuusta, joka poltetaan maanisella tarkkuudella Kisyu Sumikobon perinteisissä uuneissa.


      Jokainen kappale on kuin japanilaisen käsityötaidon tisle: pieni, massiivinen, silkkinen pinta ja täysin tinkimätön toiminnassa. Se syttyy kuin käskystä, pitää lämpöä kuin laava ja hehkuu niin tasaisesti, että sveitsiläinen kello olisi kateellinen. Ei kipinöitä. Ei hajua. Vain puhdasta, katkeamatonta lämpöä tuntikausia. Se on hiili, jota tokiolaiset yakitori-mestarit jonottavat saadakseen - ja josta monet kokit ovat kuulleet vain kuiskaten suljettujen keittiöovien takana.


      Jo-komarun vertaaminen yksinkertaisempiin lajikkeisiin, kuten kaakkoisaasialaiseen binchōtaniin, on sama kuin vertaisi Masamune-terää alumiinisiin grillipihdeihin. Se on rakkautta jokaisessa hehkuvassa atomissa, kunnioitusta raaka-ainetta kohtaan ja kunnianosoitus itse tulelle. Tervetuloa tulitaiteen ehdottomalle huipulle - tämä on Jo-komaru.

      Tuloksena on Binchōtan, jolla on erittäin pitkä paloaika, neutraali tuoksu ja niin kova pinta, että se kolisee kuin metalli metallia metallia vasten. Kaikki tämä on kauniissa hopeanharmaassa pintakerroksessa, joka on syntynyt Binchōtan uunin ulostulolle ominaisen shokkijäähdytyksen ansiosta. Huomaa, että Binchōtan vaatii enemmän kärsivällisyyttä ja harkintaa sytyttämisessä, mikä tarkoittaa, että se on sytytettävä hiilensytyttimellä/piipulla yhdessä sytytyskuutioiden kanssa, kuumalla ilmalla tai kaasusytyttimellä. Aika täyteen hehkumiseen voi olla noin 35 minuuttia tai enemmän, riippuen laitteistosta ja hiilen määrästä.



      Tekniset ominaisuudet


      Materiaali: Ubamegashi-tammi (Quercus phillyraeoides)
      Polttoaika:Jo-Komaru - kokonaisia tukkeja halkaisijaltaan noin 3-6 cm
      Valmistusaika: Noin 14 päivää
      Kypsytysaika:2025-06-28



      Milloin valita tämä binchōtan?



      Kun grillaat yakitoria, robataa tai muita herkkiä ruokia, joissa haluat, että maku tulee ruoasta, ei savusta
      Kun haluat grillata pöydässä, tarkoilla lämpötiloilla ilman savua
      Kun haluat, että voit sammuttaa, säästää ja käyttää hiiltä uudelleen useissa istunnoissa - ilman laadun heikkenemistä
      Kun rakennat ruokalistaa, jossa jokaisella yksityiskohdalla - jopa polttoaineella - on merkitystä


      Tämä hiili ei ole massatuotantoa. Se on käsin lajiteltua ja uunissa uutettua Wakayamassa, pienen valmistajan (Kisyu Sumikobo) toimesta, jonka käsityöläisjuuret ovat Edo-kaudelta. Tämä erä valmistetaan yksinomaan The Kitchen Labia varten, ja se on pakattu 1 kg:n pakkauksiin, jotka riittävät useisiin kierroksiin konrossa, hibachissa tai muussa pöytägrillissä.







      Vertailutaulukko: Kishu-Binchōtan vs. Briketit & Premium Lumpwood








      Piirre


      Kishu-Binchōtan


      Ravintolabriketit


      Premium- Lumpwood


      Kypsennysaika (avogrilli)


      Vähintään 4,5-6,5 tuntia


      Vähintään 2,5-3 tuntia


      Vähintään 1,5-2 tuntia


      Lämpökapasiteetti


      900-1000°C vakaalla ja tasaisella lämmöllä


      500-600°C i huippu


      600-750°C:n huippu


      Makuvaikutukset


      Täysin neutraali


      Mildi savun maku


      Kirkas savun luonne


      Tuoksun/savun kehitys


      Erittäin alhainen - lähes näkymätön hehku


      Matalasta keskitasoon


      Keskitasosta keskitasoon... korkea


      Ascum


      < 3% (ei juuri mitään)


      8-10%


      5-8%


      Raaka-aine


      Ubamegashi-ek, Wakayama (Japani)


      Åsahatavara (Etelä-Amerikka)


      Hardwood mix (USA, Espanja, Afrikka, Ukraina)


      Muoto


      Pyöreät käsin halkaistut palat, n. 3-6 cm halkaisijaltaan


      Kompaktit briketit


      Säännölliset puupalat


      Polttoainetehokkuus




      Erittäin korkea (korkea tiheys, pieni hävikki)


      Hyvä, mutta vaatii määrän


      Hyvä, mutta nopea kulutus


      Käyttö


      Yakitori, robata, konro, fine dining


      BBQ, ruoka-auto, irtotavarana


      Kotigrilli, ravintola, all-round


      Eksklusiivisuus


      Käsityönä, valikoitu ja maahantuotu erä


      Irtaimistotuote


      Preemio, mutta massajakelu









      Kishu...Binchōtan on hiili, jota käytät, kun jokainen aste, jokainen sekunti ja jokainen makumolekyyli merkitsee. Se on rakennettu tarkkuutta, ei vain lämpöä varten.
      Vertailtuna ravintolabriketteihin se voittaa lämpötilan, makuneutraaliuden ja uudelleenkäytettävyyden suhteen - mutta vaatii enemmän vastuuta sytyttämisessä.
      Vertailtuna ensiluokkaisiin kokkareihin se on paljon puhtaampaa, palaa pidempään, hiljaisempaa ja savuttomampaa - täydellistä pöytägrilleihin, ravintola-asetelmiin tai minimalistiseen hiiligrillaukseen, jossa raaka-aineen pitäisi puhua.







  • Toimitus
Suositellut tuotteet
Arvostelut
0 Arvostelut

Jättääksesi arvostelun, sinun on asiakastilillesi.

.

This product doesn't have any reviews.

Varastosaldo

Varastotilanne päivitetään joka kymmenes minuutti.

Kirjaudu sisään
Are you in the right place?
Continue to kitchenlab.fi